lauantai 3. maaliskuuta 2012

Trailerifeature 2: Oscarvoittajat 2012

Vuoden 2012 Oscargaala eli The 84th Academy Awards on sitten lusittu. Kaikkien 24 palkintogategorian pystit on saatu jaettua ja Gaala ja Red Carpethan oli mukavasti seurattavissa esimerkiksi Neloselta ja kivoja videoklippejä löytyy vaikka sitten Ruutu.fi:stä. Traileriringin tehotiimi on toki tallentanut Gaalan muttei tietenkään ole ehtinyt sitä katsomaan, kuten ei palkittuja elokuviakaan. Kommentteja kummassakin kategoriassa otetaan ilolla vastaan - Heikelän Jussi on ensitietojen mukaan ollut erityisen oma itsensä (itsekeskeinen törppö) kotimaisessa kommenttiosuudessa, jälleen kerran. Mutta kuten legendaarinen dokumentaristi Marty DiBergi on lennokkaasti sanonut:"But hey, enough of my yakkin', whaddaya say? Let's boogie!"

Traileririnki esittelee voittajat ja tässä siis kovimmissa kategorioissa parhaiten pärjännyt, The Artist:


Traileriringin tiimi on ehdollistunut jo tuohon Benny Goodmanin musiikkiin tuossa trailerilla aika vahvasti... Voitot siis tälle musta-valkoiselle mykkäkuvalle seuraavissa kategorioissa:
Mitäpä näitä kaivelemaan mutta Gary Oldmanille tuo miespääosapystin menetys oli Gaalan nähneiden mielestä melkoinen pettymys. Mutta kenellepä ei...

Traileririnki osasi toki ennakoida The Artistin menestystä, aivan kuten tämän seuraavankin elokuvan. Ennakoitu on siis molemmat muttei ihan ymmärretty... Martin Scorsesen lastenelokuva, Hugo:


Hugon tekijät pokkasivat honoria seuraavasti:
The Iron Lady palkittiin myös parilla Oscar-patsaalla. Voisi jopa sanoa että molemmat tulivat samasta naamasta...

Jos muuten tarvitsette vähän käytettyjä Oscar-palkintopuheita, ottakaa Meryliin yhteyttä. Hänellä on kuulemma 14 puhetta valmiina, joita hän ei ole pitänyt.... 

Ohjaaja Mike Millsin romanttinen komedia Beginners palkittiin yhdellä Oscarilla:

Siinä missä kokenut Mr. Plummer olisi voitu myös palkita Gaalan nokkelimmasta kommentista, "You are two years older than me - where have you been all my life" olisi seuraavalle palkitulle voitu antaa lisäksi myötähäpeän erikoispalkinto noloimmasta puheesta. Elokuva on Tate Taylorin The Help:

Täyspitkät animaatiot ovat Traileriringin mielestä yhä kovempia ja kovempia. Tämän sarjan palkinto meni elokuvalle Rango:
Myös pitkät dokumenttielokuvat ovat siirtyneet marginaalista lähemmäs mainstreamia. Tätä ei ehkä nähdä Suomen teeveessä kuitenkaan kuten edellisvuoden voittajaa.. Aiheena on amerikkalainen jalkapallo. Palkittu elokuva on nimeltään Undefeated:

Lyhytelokuvat sen sijaan ovat ja pysyvät siellä marginaalissa, tässä parhaana palkitun lyhytdokumentin, Saving Face:n, traileri:
...tässä parhaan llyhytelokuvan traileri, The Shore:

... ja paras lyhyt animaatio, The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore: 

Jostain syystä tämä seuraava lämmittää. Tuntuuko siltä että David Fincheriä nämä pystit jotenkin karttavat ??!! No Fincherin elokuvat niitä kuitenkin tuppaavat saamaan, tässä Girl with the Dragon Tattoo, jonka tämä traileriversio nyt vaan on ihan megakova:

Vieraskielisen elokuvan kategoriassa oli tänä vuonna elokuvat Belgiasta, Kanadasta, Israelista ja Puolasta sekä tietenkin siis Iranista: A Separation

  • Paras Vieraskielinen elokuva, A Separation, Asghar Farhadi (ohjaaja)
Paras laulu löytyi tällä kertaa Muppetelokuvasta. Traileriringin tiimi varoittaa, tämä jää ihan oikeasti korvamadoksi, tämä:
Ja lopuksi vielä käsikirjoitusalan palkinnot joita Traileriringin tiimi kyllä arvostaa. Jos jonkun Oscar-palkinnon perusteella voisi mennä oikein elokuviin, siis jos joskus ehtisi, niin ne voisi olla juuri nämä käsikirjoituspalkinnot...




  • Paras Alkuperäiskäsikirjoitus, Midnight in Paris, Woody Allen
Eli saihan se Woodykin omansa. Noh, tarkistinpa tuonkin asian: Woodyllä on ennestään 100 voittoa ja 117 ehdokkuutta joista Oscarehdokkuksia 23 ja voitettuja 4...

Mikäli jäi kaivelemaan että ketäs sitten jäi palkitsematta niin ne löytyvät esim viralliselta Oscar-sivustolta tai vaikka Traileriringin facebook-tapahtumasta trailereina. Kaikki. Noh, melkein kaikki....

Ei kommentteja: